Rahsia Pelajar Cemerlang

March 17 2017

Resam pemikiran lama
Yang pandai berjaya
Yang bodoh sebaliknya

Resam dunia kini
Yang berusaha menikmati
Yang tidak memerhati

Yang bulat tak akan datang bergolek, yang pipih tak akan datang melayang. Begitu juga dengan impian yang dicita-citakan. Di sebalik usaha yang gigih dan minat yang mendalam terhadap bidang psikologi, saya berusaha keras untuk sampai ke tahap ini. Rahsianya? Tiada rahsia cuma usaha. Usaha utuk menjadi seorang yang jujur dan amanah dalam menggalas tanggungjawab sebagai seorang pelajar. Usaha untuk menjaga keperluan rohani dan fizikal, kerana sesungguhnya tubuh yang cergas menjamin pemikiran yang cergas. Menjaga minda, tubuh badan kita juga adalah amanah yang diberikan oleh yang Maha Esa kepada kita.

Makanan yang saya ambil sebagai makanan tambahan ialah I-Sihat Susu Kambing Vachoc Plus 10. Alhamdulillah sejak mengamalkan i-sihat, saya menjadi lebih bertenaga dan boleh memberi fokus sewaktu pembelajaran. Berada dalam tahun akhir menuntut banyak masa dan sekaligus tenaga untuk terus berdaya aktif bagi menghadiri kuliah, menyiapkan penulisan latihan ilmiah dan urusan praktikal dan lain-lain lagi. Dengan bantuan dan penggunaan produk dikeluarkan i-sihat, saya tidak mudah penat dan dapat melakukan kerja lebih lama. Selain itu, rasanya yg sedap membuatkan saya lupa bahawa ianya adalah susu kambing kerana pada asalnya saya bukanlah penggemar susu tepung. Ramai yang tidak percaya, namun saranan saya anda perlu mencubanya, bak kata pepatah Melayu tak kenal maka tak cinta.

Bukan itu sahaja, susu kambing juga mempunyai banyak kelebihan seperti melancarkan sistem penghadaman dan mengurangkan masalah seperti sembelit. Yang amat mengejutkan, masalah sembelit yang dihadapi saya juga kini pulih. Oleh itu saya amat mengesyorkan kepada para pelajar untuk mengamalkan i-sihat susu kambing ini di samping berusaha tanpa mengenal erti putus asa untuk mencapai kejayaan.

"Dulu saya memang tak minum susu dan "tak boleh masuk" tapi selepas cuba i-sihat Vachoc Plus 10, persepsi saya dah berubah dan kini i-sihat menjadi minuman harian saya"

Artikel di tulis oleh:
Nama: Najihah Mohd Noor
Pngk: 3.88
IPTA-Bidang: Sarjana muda sains sosial sosial dengan kepujian (psikologi)